Šiviljstvo Mojca Korošec; Oblačila po vaši meri za pravo ceno. Šiviljstvo Mojca Korošec; Oblačila po vaši meri za pravo ceno.

Zavese
niso le okras vašega stanovanja. Stanovanje ni le lepo in v trendu.

Zavese naredijo vaš dom topel in prijazen.

V prijaznem in toplem in po vašem okusu barvitem domu, kjer se zvoki širijo kot v pomladnem gozdu, se boste počutili bolje, spočili bolje in živeli bolj sproščeno…

Klasika in sodobni stili

Na voljo vam je cela plejada zaves in blaga. Tako si lahko izberete svoj stil

ali naredite nov stil iz velikega števila kombinacij zaves. Pridite in si jih oglejte pri meni. Dobili boste občutek, kako nežen in prijazen postane vaš dom.

Tradicija in kvaliteta


Nudim vam lepe in kvalitetne zavese renomiranih evropskih proizvajalcev. Občutek o lepoti in materialu dobite, ko si jih ogledate in otipate pri meni. Zavese pa bodo zares zasijale na vaših oknih, na stenah, na postelji…   

Šiviljstvo Mojca Korošec; Oblačila po vaši meri za pravo ceno.

Zgodovina zaves
V Evropi zaves do šestnajstega stoletja praktično ni bilo. Okna so bila z notranje strani zastrta z lesenimi polkni ali loputami.


V sredini šestnajstega stoletja, so se zavese pojavile na dvorih širom Evrope. Uporabljali so jih na posteljah in za zakrivanje sten. Tako se hlad iz kamnitih sten ni pretirano širil po prostoru.


Okenske zavese so bile prišite na kovinske prstane, ti pa nataknjeni na železno palico, ki je bila obešena nad oknom. Okno se je odstiralo le na eno stran.

Zavese so se po Evropi zares razširile v dvajsetem stoletju. Tako za izolacijo sten kot za zastiranje oken in a zastiranje postelj v bogatejših družinah in na dvorih.

Šiviljstvo Mojca Korošec; Oblačila po vaši meri za pravo ceno. Šiviljstvo Mojca Korošec; Oblačila po vaši meri za pravo ceno.